Kampen mellan Advisa och Sambla som långivare

Advisa och Sambla är så kallade låneförmedlare. Enkelt förklarat innebär detta att de underlättar livet för dig som konsument när du ska ansöka om lån. Istället för att du själv behöver kontakta och göra låneansökningar hos flera olika långivare, kan du göra en enda ansökan som du istället skickar till låneförmedlaren. Därefter skickar låneförmedlaren vidare din ansökan till de olika långivarna, i form av banker och kreditinstitut, vilka låneförmedlaren har avtal med.

De flesta låneförmedlare arbetar med ett stort antal långivare, och vare sig Advisa eller Sambla är något undantag i detta avseende. De arbetar båda med ett mycket stort antal banker och andra kreditinstitut. När du använder dig av Advisa eller Sambla kan din ansökan skickas vidare till mellan 30-40 olika långivare.

När långivarna därefter får din ansökan får de möjlighet att presentera ett låneförslag vilket låneförmedlaren vidarebefordrar till dig. Därefter är det upp till dig att avgöra vilket av förslagen som du tycker är bäst. De olika långivarna får således konkurrera om din gunst, och det är du som bestämmer vilket av lånen som du vill acceptera.

Kampen mellan Advisa och Sambla
Kampen mellan Advisa och Sambla 2022

En kort presentation av Advisa och Sambla

Advisa etablerades redan 2011 och var en av de första låneförmedlarna på den svenska marknaden. Idag är Advisa även en av dom största låneförmedlaren och har generellt ett mycket bra rykte. Endast privatpersoner kan använda sig utav Advisas tjänster idag för att hitta bra villkor på sina lån. För privatpersoner är det högsta beloppet som det är möjligt att låna 600 000 kronor.

Sambla är inte heller någon nybörjare i branschen. I och för sig lanserades Sambla först 2014 men grundarna Per Österström, Petter Nyman, Alexander Milles, Andreas Johansson och Linus Englund är meriterade inom området sen en längre tid tillbaka. Även via Sambla är det högsta belopp som en privatperson kan låna 600 000 kronor. Sambla skiljer sig lite från Advisa då man även erbjuder företagslån upp till motsvarande summa som för privatpersoner.

Båda företagen har varit mycket framgångsrika i Sverige med hundratusentals nöjda kunder. Det har egentligen inte någon betydelse vilka kundrecensioner du tittar på rörande Advisa och Sambla – du kommer att finna en överväldigande del av extremt nöjda kunder vad avser båda företagen. Som exempel kan nämnas att de båda ligger på ett Trustscore på över 4 av 5 möjliga, hos TrustPilot.

Framgången i Sverige har dessutom lett till att både Advisa och Sambla vidgat sina vyer och expanderat utomlands. De är båda verksamma i flera länder utanför Sverige och de har planer på att expandera ytterligare. Är du bosatt i utlandet och vill låna pengar kan det därför vara ett tips att titta närmare på din lokala version av Advisa eller Sambla.

Endast en kreditupplysning trots flera låneansökningar

Söker du själv om lån i olika banker kommer varje bank att begära en UC på dig. Det innebär att det i din UC därefter finns flera kreditförfrågningar på dig, vilket kan påverka din framtida kreditvärdighet negativt. Använder du dig av en låneförmedlare som Advisa eller Sambla slipper du detta problem.

När du använder dig av en låneförmedlare tar låneförmedlaren en UC på dig och bifogar därefter denna till den låneansökan som skickas till långivarna. Varje enskild långivare behöver därför inte själva begära en UC utan kan istället använda sig av den UC som låneförmedlaren bifogat. Det innebär att det endast behövs en enda UC, även om din låneansökan skickas vidare till mer än trettio olika banker, något som är positivt för din framtida kreditvärdighet.

Vem ska man välja – Advisa eller Sambla?

Advisa och Sambla är två mycket populära låneförmedlare för privatpersoner som får mycket bra kritik från sina kunder. Deras tjänster skiljer sig inte mycket från varandra och det finns egentligen fler likheter än vad det finns skillnader.
Beloppsgränserna för hur mycket du kan låna är desamma. Anledningen till att vi väljer Sambla framför Advisa är följande:

 • Fler långivare (40 stycken istället för Advisa:s 36)
 • Möjlighet till lån både för privatperson och företag
 • Sambla har topphöga 4.8 av 5 i Trustscore i jämförelse med Advisa som har 4.2 (vilket fortfarande är ett bra betyg)
 • Lägst inkomstkrav av samtliga låneförmedlare på svenska marknaden 2022!

Har du svårt att välja om du ska ansöka om lån via Advisa eller Sambla kan ett alternativt faktiskt vara att du använder dig av båda tjänsterna. Det innebär i och för sig att du får två stycken UC i ditt namn(vilket du som bekant bör vara försiktig med) men bortsett från detta kan du vara säker på att din låneansökan kommer att skickas vidare till ett mycket stort antal långivare. Och förhoppningsvis kan i vart fall en av dessa långivare erbjuda dig just det lån som du behöver och till de villkor som du vill ha.

Ansök på 2 minuter och få besked samma dag

4,8 i Trustscore

Lån upp till 600.000

Sambla

4,8 i Trustscore

Lån upp till 600.000

 • Erbjudande från 40 långivare!!
 • Spara pengar med lägre ränta
 • 8400 kr/mån i Inkomstkrav
Sambla
 • Erbjudande från 40 långivare!!
 • Spara pengar med lägre ränta
 • 8400 kr/mån i Inkomstkrav

4,8 i Trustscore

Lån upp till 600.000

Sambla
Svensk favorit!

4,7 på Trustpilot

Lån upp till 600.000

Advisa

4,7 på Trustpilot

Lån upp till 600.000

 • Erbjudande från 36 långivare
 • Ränta mellan 2,95 % – 25,95 %
 • Inkomstkrav: minst 10.000 kr/mån
Advisa
 • Erbjudande från 36 långivare
 • Ränta mellan 2,95 % – 25,95 %
 • Inkomstkrav: minst 10.000 kr/mån

4,7 på Trustpilot

Lån upp till 600.000

Advisa

Betyg av läsare

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 38

Lämna en kommentar

ekonomitips.nu