Ekonomitips.nu » Advisa eller Sambla

Kampen mellan Advisa och Sambla som lÄngivare

Advisa och Sambla Ă€r sĂ„ kallade lĂ„neförmedlare. Enkelt förklarat innebĂ€r detta att de underlĂ€ttar livet för dig som konsument nĂ€r du ska ansöka om lĂ„n. IstĂ€llet för att du sjĂ€lv behöver kontakta och göra lĂ„neansökningar hos flera olika lĂ„ngivare, kan du göra en enda ansökan som du istĂ€llet skickar till lĂ„neförmedlaren. DĂ€refter skickar lĂ„neförmedlaren vidare din ansökan till de olika lĂ„ngivarna, i form av banker och kreditinstitut, vilka lĂ„neförmedlaren har avtal med.

De flesta lÄneförmedlare arbetar med ett stort antal lÄngivare, och vare sig Advisa eller Sambla Àr nÄgot undantag i detta avseende. De arbetar bÄda med ett mycket stort antal banker och andra kreditinstitut. NÀr du anvÀnder dig av Advisa eller Sambla kan din ansökan skickas vidare till mellan 30-40 olika lÄngivare.

NĂ€r lĂ„ngivarna dĂ€refter fĂ„r din ansökan fĂ„r de möjlighet att presentera ett lĂ„neförslag vilket lĂ„neförmedlaren vidarebefordrar till dig. DĂ€refter Ă€r det upp till dig att avgöra vilket av förslagen som du tycker Ă€r bĂ€st. De olika lĂ„ngivarna fĂ„r sĂ„ledes konkurrera om din gunst, och det Ă€r du som bestĂ€mmer vilket av lĂ„nen som du vill acceptera.

Kampen mellan Advisa och Sambla
Kampen mellan Advisa och Sambla

En kort presentation av Advisa och Sambla

Advisa etablerades redan 2011 och var en av de första lÄneförmedlarna pÄ den svenska marknaden. Idag Àr Advisa Àven en av dom största lÄneförmedlaren och har generellt ett mycket bra rykte. Endast privatpersoner kan anvÀnda sig utav Advisas tjÀnster idag för att hitta bra villkor pÄ sina lÄn. För privatpersoner Àr det högsta beloppet som det Àr möjligt att lÄna 600 000 kronor.

Sambla Ă€r inte heller nĂ„gon nybörjare i branschen. I och för sig lanserades Sambla först 2014 men grundarna Per Österström, Petter Nyman, Alexander Milles, Andreas Johansson och Linus Englund Ă€r meriterade inom omrĂ„det sen en lĂ€ngre tid tillbaka. Även via Sambla Ă€r det högsta belopp som en privatperson kan lĂ„na 600 000 kronor. Sambla skiljer sig lite frĂ„n Advisa dĂ„ man Ă€ven erbjuder företagslĂ„n upp till motsvarande summa som för privatpersoner.

BĂ„da företagen har varit mycket framgĂ„ngsrika i Sverige med hundratusentals nöjda kunder. Det har egentligen inte nĂ„gon betydelse vilka kundrecensioner du tittar pĂ„ rörande Advisa och Sambla – du kommer att finna en övervĂ€ldigande del av extremt nöjda kunder vad avser bĂ„da företagen. Som exempel kan nĂ€mnas att de bĂ„da ligger pĂ„ ett Trustscore pĂ„ över 4 av 5 möjliga, hos TrustPilot.

FramgĂ„ngen i Sverige har dessutom lett till att bĂ„de Advisa och Sambla vidgat sina vyer och expanderat utomlands. De Ă€r bĂ„da verksamma i flera lĂ€nder utanför Sverige och de har planer pĂ„ att expandera ytterligare. Är du bosatt i utlandet och vill lĂ„na pengar kan det dĂ€rför vara ett tips att titta nĂ€rmare pĂ„ din lokala version av Advisa eller Sambla.

Endast en kreditupplysning trots flera lÄneansökningar

Söker du sjĂ€lv om lĂ„n i olika banker kommer varje bank att begĂ€ra en UC pĂ„ dig. Det innebĂ€r att det i din UC dĂ€refter finns flera kreditförfrĂ„gningar pĂ„ dig, vilket kan pĂ„verka din framtida kreditvĂ€rdighet negativt. AnvĂ€nder du dig av en lĂ„neförmedlare som Advisa eller Sambla slipper du detta problem.

NĂ€r du anvĂ€nder dig av en lĂ„neförmedlare tar lĂ„neförmedlaren en UC pĂ„ dig och bifogar dĂ€refter denna till den lĂ„neansökan som skickas till lĂ„ngivarna. Varje enskild lĂ„ngivare behöver dĂ€rför inte sjĂ€lva begĂ€ra en UC utan kan istĂ€llet anvĂ€nda sig av den UC som lĂ„neförmedlaren bifogat. Det innebĂ€r att det endast behövs en enda UC, Ă€ven om din lĂ„neansökan skickas vidare till mer Ă€n trettio olika banker, nĂ„got som Ă€r positivt för din framtida kreditvĂ€rdighet.

Vem ska man vĂ€lja – Advisa eller Sambla?

Advisa och Sambla Àr tvÄ mycket populÀra lÄneförmedlare för privatpersoner som fÄr mycket bra kritik frÄn sina kunder. Deras tjÀnster skiljer sig inte mycket frÄn varandra och det finns egentligen fler likheter Àn vad det finns skillnader.
BeloppsgrÀnserna för hur mycket du kan lÄna Àr desamma. Anledningen till att vi vÀljer Sambla framför Advisa Àr följande:

 • Fler lĂ„ngivare (40 stycken istĂ€llet för Advisa:s 36)
 • Möjlighet till lĂ„n bĂ„de för privatperson och företag
 • Sambla har topphöga 4.8 av 5 i Trustscore i jĂ€mförelse med Advisa som har 4.2 (vilket fortfarande Ă€r ett bra betyg)
 • LĂ€gst inkomstkrav av samtliga lĂ„neförmedlare pĂ„ svenska marknaden 2021!

Har du svÄrt att vÀlja om du ska ansöka om lÄn via Advisa eller Sambla kan ett alternativt faktiskt vara att du anvÀnder dig av bÄda tjÀnsterna. Det innebÀr i och för sig att du fÄr tvÄ stycken UC i ditt namn(vilket du som bekant bör vara försiktig med) men bortsett frÄn detta kan du vara sÀker pÄ att din lÄneansökan kommer att skickas vidare till ett mycket stort antal lÄngivare. Och förhoppningsvis kan i vart fall en av dessa lÄngivare erbjuda dig just det lÄn som du behöver och till de villkor som du vill ha.

Ansök pÄ 2 minuter och fÄ besked samma dag

4,8 i Trustscore

LĂ„n upp till 600.000

Sambla

4,8 i Trustscore

LĂ„n upp till 600.000

 • Erbjudande frĂ„n 40 lĂ„ngivare!!
 • Spara pengar med lĂ€gre rĂ€nta
 • 8400 kr/mĂ„n i Inkomstkrav
Sambla
 • Erbjudande frĂ„n 40 lĂ„ngivare!!
 • Spara pengar med lĂ€gre rĂ€nta
 • 8400 kr/mĂ„n i Inkomstkrav

4,8 i Trustscore

LĂ„n upp till 600.000

Sambla
Svensk favorit!

4,7 pÄ Trustpilot

LĂ„n upp till 600.000

Advisa

4,7 pÄ Trustpilot

LĂ„n upp till 600.000

 • Erbjudande frĂ„n 36 lĂ„ngivare
 • RĂ€nta mellan 2,95 % – 25,95 %
 • Inkomstkrav: minst 10.000 kr/mĂ„n
Advisa
 • Erbjudande frĂ„n 36 lĂ„ngivare
 • RĂ€nta mellan 2,95 % – 25,95 %
 • Inkomstkrav: minst 10.000 kr/mĂ„n

4,7 pÄ Trustpilot

LĂ„n upp till 600.000

Advisa

Betyg av lÀsare

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 31

LĂ€mna en kommentar