Advisa – den smarta jämförelsetjänsten för privatlån

Att behöva ta lån och krediter är tidskrävande, och dyrt, men med Advisa kan du sänka dina kostnader för privatlån och krediter – helt gratis. De hjälper dig sänka din månadskostnad, genom att de samlar dina lån och krediter hos en enda långivare.

 • Trustpilot betyg på 4.7 av 5 från 3564 oberoende kundomdömen
 • Upp till 37 långivare för lägre ränta
 • Advisa har sedan 2011 hjälpt över 263 000 kunder att förbättra sina lån
Zmarta: 4.6 av 5 i trustpilot betyg!

till recension

Vilka är Advisa?

Företaget startade 2011 och är en av Sveriges största aktörer inom låneförmedling. Med sitt team på 56 välutbildade rådgivare och handläggare kan Advisa erbjuda dig professionell hjälp, oavsett din lånesituation. Alla på företaget brinner verkligen för att ge dig så bra lånevillkor som möjligt, och de älskar sitt jobb. I en såpass stark och varierad bransch som finans- och lånebranschen är det viktigt att alltid sträva efter goda resultat.

I alla ärenden utgår Advisa och deras anställda från sina grundvärderingar som säger att alla ska vara vänliga och visa respekt både mot kunder, partners och sina kollegor. Alla ska kunna ta ansvar för varandra och dig som kund i alla lägen. Oavsett lånesituation ger de dig alltid en korrekt och fullständig bild av dina förutsättningar.

Hur fungerar det?

Advisa kan sänka din månadskostnad på privatlån och krediter genom att samla alla lån hos en och samma långivare. På det sättet kan du också undvika dyra uppläggningsavgifter eller till och med olika amorteringskrav du kan stöta på med utspridda lån och krediter. Advisa samarbetar med inte mindre än 37 olika banker och långivare. Nordea, Swedbank, SEB, Svea Ekonomi, IKANO Bank och Santander Consumer Bank är ett axplock. Du som kund kan också samla alla dina lån utan att behöva byta bank.

Hur mycket får du låna?

Alla behöver inte låna mycket pengar, men det går att få låna upp till 600 000 kronor. Däremot är det belopp som du får beviljat baserat på flera olika faktorer. Förutom en medsökande är det också fördelaktigt att ha en fast inkomst, där en tillsvidareanställning värderas högt. Likaså eget företagande eller en pension. Ju högre belopp du vill låna, desto högre inkomst behöver du ha.

Vilken typ av lån erbjuder Advisa?

Det finns många olika typer av lån, både med och utan säkerhet, vilka du kan välja mellan. Bland annat:

 • Privatlån. (Blancolån) Här får du låna mellan 10 000 och 600 000 kronor. Det krävs ingen säkerhet eller kontantinsats. Privatlån både beviljas och betalas ut väldigt snabbt och används fritt av låntagaren.
 • Snabblån. Sms-lånet betalas likt privatlånet ut snabbt. Dock gäller oftast en kortare återbetalningstid samt högre ränta för dessa lån jämfört med privatlån.
 • Båtlån. Båtlån ger låntagaren möjligheten att låna pengar inför ett båtköp. Båten behöver inte användas som säkerhet för lånet när du tar ett privatlån via Advisa, och du behöver därmed inte heller någon kontantinsats.
 • Billån. För ett billån använder långivaren en bil som säkerhet för lånet. Detta innebär att långivaren har äganderätten på bilen fram tills att du har betalat klart din skuld. Det här lånet kräver också en kontantinsats, men kan variera mellan långivare.

Hur du ansöker om lån med Advisa

Innan du ansöker hos Advisa behöver du uppfylla några grundläggande kriterier som gäller för alla kunder.

 • Alla som ansöker behöver vara 18 år eller äldre.
 • Du behöver ha en månatlig inkomst på minst 8 400 kronor.
 • Som kund får du inte heller ha en aktuell skuld hos Kronofogden. Däremot kan du baka ihop dina skulder till ett lån.

För att se till att du uppfyller dessa kriterier så gör Advisa en kreditupplysning. Därefter delar de uppgifterna med sina långivare. Dina uppgifter får endast Upplysningscentralen, Advisa och långivarna ta del av.

Tips för att få så bra villkor som möjligt

Det är bäst att meddela Advisa om så många av dina privatlån och krediter som möjligt, för att få bäst hjälp och villkor för ditt samlingslån. Privatlån, billån, kreditkortsräkningar, avbetalningar, delbetalningar och topplån är några av lånetyperna du kan få hjälp med.

För att få bra lånevillkor på det belopp just du vill få beviljat är det alltid bra att vara två personer som delar på låneansvaret. Bankerna värderar detta högt, och som en extra trygghet för dem. Självfallet är det ett krav att din medsökande också har en stabil ekonomi som uppfyller samma kriterier som du som ansöker. Siktar du på att låna ett högt belopp, bör du alltid ha en medsökande.

Efter kreditupplysningen

När du är klar med din ansökan och kreditupplysningen gått igenom skickar handläggaren dina personuppgifter till olika långivare. Du får därefter veta vad Advisas samarbetsbanker och långivare kan erbjuda just dig. Som kund får du en lättöverskådlig bild över vilka räntor och avgifter som de olika långivarna kan erbjuda i ditt fall, utan att behöva ansöka hos dem själv.

Du får ett SMS när långivarna har tittat på dina uppgifter och kreditupplysningen som blivit utförd via UC, samt när långivarna har skickat ett förslag till dig. Som kund är du garanterad svar från alla långivare inom ett dygn, i det fall långivaren kan ge dig ett anbud.

Den kostnad du kommer få betala varje månad fastställs när du har gjort en ansökan och är baserad på den ränta du får, den återbetalningstid du väljer samt hur stort lånebeloppet är.

Om din ansökan blir godkänd får du lånet utbetalat efter ungefär tre till fem bankdagar, förutsatt att banken har tagit emot ett underskrivet avtal. Du kan om du vill även amortera större delar av lånet eller lösa ut lånet helt, även innan återbetalningstiden är slut. Med andra ord binder du inte upp dig på en lång avbetalning.

Fördelar med Advisa

Att använda en jämförelsetjänst som Advisa när du ska samla eller flytta på lån och krediter ger dig många fördelar, några av dessa är:

 • Öka din chans att hitta bra lånevillkor. Långivare ger ofta mer konkurrenskraftiga, och i slutändan bättre lånevillkor när låneförmedlaren agerar som en mellanhand vilket ökar din chans att få lånevillkor som passar just din ekonomi bäst. Genom att använda dig av en låneförmedlare så slipper du förhandla och pruta själv direkt med din långivare – alla långivare ger alltid dig sina bästa erbjudanden.
 • Separata kreditupplysningar. Ansöker du själv om privatlån görs en kreditupplysning hos varje potentiell långivare. Har du många kreditupplysningar på dig, och speciellt under kort tid, resulterar det i att du får en försämrad kreditvärdighet. En försämrad kreditvärdighet minskar möjligheterna att få bra erbjudanden, då det ofta indikerar att du har svårt att betala tillbaka ett lån. Advisa ser till att alla 37 långivare delar på en och samma kreditupplysning.
 • Det kostar ingenting. Som kund hos Advisa betalar du verkligen ingenting till dem, oavsett hur många gånger du behöver hjälp. De får betalt av sina långivare för att hjälpa till i processen. När du hittar ett lån som passar dig får långivaren en ny kund. Långivaren betalar sedan en engångsersättning, eller provision istället. På så sätt får du kostnadsfri rådgivning.
 • Det är säkert. Advisa behandlar dina personuppgifter enligt LeK, lagen om elektronisk kommunikation, och givetvis även GDPR. Företaget har dessutom en intern sekretesspolicy som följs. Din data sparas på dedikerade servrar med ett starkt försvar för din data. Företaget står givetvis under Finansinspektionens tillsyn för att du som kund ska känna dig trygg.
 • Du är inte bunden av din ansökan eller lånelöftet. Du ingår först ett bindande avtal när du har tecknat det, det vill säga skrivit på låneavtalet samt skickat avtalet tillbaka till banken.

Slutsats

Advisa kan samla lån och hjälpa dig ta ett nytt lån eller jämföra lån. Vänder du dig till en låneförmedlare sparar du tid, pengar och ork. Dessutom är det säkert och du är inte bunden av din ansökan tills du tecknar avtalet. Dessutom är Advisas låneförmedling helt gratis för dig som kund. Du har även flera valmöjligheter när det kommer till vilken typ av lån din ansökan gäller, eftersom det erbjuds lån både med och utan säkerhet.

ekonomitips.nu