Att spara pengar 2021

Den frÀmsta egenskapen som du kan ha om du vill bli rik Àr att spara pengar. Det sÀgs ofta att det Àr de smÄ utgifterna som man blir rik pÄ och inte de stora inkomsterna, vilket stÀmmer mycket vÀl. Att minska utgifterna Àr dessutom det snabbaste sÀttet för den som vill förbÀttra sin privatekonomi. Att öka inkomsterna, till exempel genom att byta jobb och fÄ en högre lön, Àr sjÀlvfallet ett alternativ men det Àr oftast nÄgot som tar lÀngre tid att genomföra.

Att spara pengar 2021
Att spara pengar 2021 rekommenderar vi pÄ ekonomitips.nu!

9 tips för att spara pengar genom att minska dina utgifter

Att spara pengar genom att minska utgifterna Àr nÄgot som du börjar med redan idag. Du behöver inte vÀnta pÄ en löneförhöjning eller en ny anstÀllning och du kommer att se resultat i din privatekonomi redan inom ett par veckor.

HÀr följer nio enkla exempel pÄ vad du kan göra för att minska dina utgifter:

1. Storhandla och undvik impulsköp

Genom att storhandla pÄ en stormarknad kan du göra inköpen till ett avsevÀrt lÀgre pris Àn i din nÀrbutik. Gör du dessutom inköpen nÀr du inte Àr hungrig och utifrÄn en inköpslista undviker du onödiga impulsköp.

2. Laga din egen mat och undvik halvfabrikat

Det finns en rad fördelar med att laga sin egen mat. Det Àr kul att laga sin egen mat samtidigt som du vet vad du stoppar i dig, vilket kanske inte alltid Àr fallet nÀr du Àter halvfabrikat. Det Àr dessutom mycket billigare att laga sin egen mat Àn att köpa halvfabrikat.

3. Minska antalet restaurang- och cafébesök

Att gÄ pÄ restaurang eller dricka en kopp kaffe pÄ ett café Àr sjÀlvfallet en trevlig upplevelse. Men det har ett pris, det Àr en upplevelse som kostar pengar och som snabbt kan grÀva stora hÄl i din privatekonomi. Försök i vart fall att begrÀnsa dessa besök till endast mycket speciella tillfÀllen.

4. GĂ„ igenom dina mobil- och internetabonnemang

Det Àr inte ovanligt att man av ren bekvÀmlighet behÄller olika mobil- eller internetabonnemang. Abonnemangen införskaffades hos en viss leverantör och dÀrefter rullar det pÄ Är efter Är utan att man nÀrmare reflekterar över sitt abonnemang vilket man dessutom betalar via autogiro sedan mÄnga Är tillbaka. Och hÀr finns ofta pengar att spara.
Du kan spara mycket pengar pÄ att byta abonnemang. Detta gÀller sÀrskilt nÀr du gÄr till en annan leverantör som kan ge dig nÄgon form av vÀlkomsterbjudande. Som konsument ska du sjÀlvfallet inte tveka att utnyttja den konkurrens som rÄder mellan mobiloperatörerna.

5. GÄ igenom dina försÀkringar

Även vad gĂ€ller försĂ€kringar finns det pengar att spara. GĂ„ dĂ€rför igenom dina försĂ€kringar för att veta exakt vilka försĂ€kringar du har och vad de omfattar. Det Ă€r inte ovanligt med â€Ă¶verförsĂ€kring”, det vill sĂ€ga att du har mer Ă€n en försĂ€kring för samma sak. Som exempel kan nĂ€mnas att du har en hemförsĂ€kring som du tecknat privat, samtidigt som en hemförsĂ€kring ingĂ„r i ditt fackföreningsmedlemskap. .

Skulle ett försÀkringsfall intrÀffa fÄr du dessutom endast ersÀttning frÄn en av försÀkringarna. Se dÀrför till att sÀga upp de försÀkringar dÀr du Àr överförsÀkrad.
NÀsta steg Àr att jÀmföra de olika försÀkringsbolagen. Tveka inte att byta försÀkring om du kan fÄ samma skydd till ett lÀgre pris hos ett annat försÀkringsbolag.

6. GÄ igenom dina lÄn och ersÀtt dessa med bÀttre lÄn

Har du lÄn bör du gÄ igenom dessa och fÄ klarhet i vilka villkor som gÀller och den faktiska kostnaden för lÄnen. Har du flera lÄn kan det ofta vara en god idé att ersÀtta dessa med ett enda och större lÄn med bÀttre villkor.

Kontrollera Ă€ven möjligheterna att byta lĂ„ngivare. Tycker du inte att du har tillrĂ€ckligt bra villkor kan du i första hand försöka att omförhandla dina lĂ„n. Är din nuvarande lĂ„ngivare inte beredd att ge dig bĂ€ttre villkor Ă€r det dags att du hör dig för med andra lĂ„ngivare och vad de har att erbjuda.

7. GĂ„ igenom dina bankkort

MĂ„nga bankkort har en Ă„rligt avgift och har du flera bankkort Ă€r det dags att gĂ„ igenom Ă€ven bankkorten. Det kan i och för sig vara en god idĂ© att ha mer Ă€n ett bankkort men behöver du alla dina bankkort? Och framförallt – Ă€r det det vĂ€rt kostnaden? Har du bankkort som du inte behöver och som du betalar en Ă„rlig avgift för kan du snabbt spara in ett antal hundralappar varje Ă„r genom att sĂ€ga adjö till det bankkortet.

8. SĂ€nk energikostnaderna

Ta fram den senaste elrÀkningen för att fÄ en uppfattning om din energiförbrukning. De flesta elbolag gör det möjligt att via fakturan eller via Internet i detalj kontrollera exakt vad det Àr i hushÄllet som förbrukar mest energi.

Du kan omgÄende börja att spara pengar genom att till exempel köra tvÀtt- och diskmaskinen mindre ofta, och nÀr du anvÀnder dem försöka att anvÀnda olika energisparprogram. SÀnk dessutom rumsvÀrmen med ett par grader och ta pÄ ett par raggsockor och du sparar ytterligare ett antal kronor varje mÄnad. Genom att minska energianvÀndningen kan du spara betydande belopp.

9. SĂ€nk transportkostnaderna

Detta Ă€r den sista men lĂ„ngt ifrĂ„n den minsta Ă„tgĂ€rden i upprĂ€kningen. Transportkostnaderna Ă€r en betydande utgiftspost i mĂ„nga hushĂ„ll. Ofta gĂ„r det att göra underverk och snabbt spara betydande summor i denna del. Behövs verkligen bilen och om bilen behövs – Ă€r det möjligt att införskaffa en bil som Ă€r billigare i drift? Är det möjligt att Ă„ka kollektivt vissa dagar eller till vissa aktiviteter? Kanske finns det möjlighet att samĂ„ka etc?

Exemplen Ă€r mĂ„nga och Ă€r du beredd att ifrĂ„gasĂ€tt dina transportvanor – och bekvĂ€mligheten – i att ha en bil kan du snabbt fĂ„ extra pengar över varje mĂ„nad.

FÄ en bÀttre privatekonomi genom smÄ utgifter

UpprĂ€kningen ovan Ă€r endast nĂ„gra exempel pĂ„ hur du kan spara pengar. Det finns sjĂ€lvfallet en rad andra Ă„tgĂ€rder som du kan vidta och det Ă€r egentligen endast fantasin som sĂ€tter stopp för vad du kan göra för att minska utgifterna. GĂ„r du igenom samtliga dina utgifter kommer du sĂ€kert att finna ytterligare saker som du kan spara in pĂ„. Och som sagt var – det Ă€r genom smĂ„ utgifter och inte genom höga inkomster som du snabbast och enklast kan förbĂ€ttra din privatekonomi.

Betyg av lÀsare

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Liknande inlÀgg

LĂ€mna en kommentar