Allmänt

Hur tjänar man pengar på TikTok

Publicerad:

Redaktör:Frans Lindqvist

Idag finns det många informationskanaler på nätet och det skapar många möjligheter att tjäna extra pengar. En del som är verksamma på sociala medier såsom Facebook, Instagram och TikTok har det som ett heltidsjobb. Många av dem tjänar stora summor pengar. Hur gör du då för att komma igång och tjäna pengar på din favoritkanal och hur tjänar man pengar på tiktok?

hur tjänar man pengar på tiktok
Hur mycket tjänar man på tiktok egentligen?

Den nya kanalen

Tiktok är en App för mobiltelefoner där du kan spela in video tillsammans med andra. Ofta med musik och många gånger med populära tiktok danser. Om man jämför tiktok med andra sociala medier som till exempel Instagram och Facebook så är tiktok relativt ny. Det ger en möjlighet att tjäna pengar på den då den hela tiden ökar i användarantal. Tiktok är otroligt populär bland barn och ungdomar och vill man nå den målgruppen är tiktok perfekt.

Tjäna pengar på tiktok

Du tjänar pengar på tiktok genom att du är en influenser. Som influenser får du pengar genom att samarbeta med olika företag. De samarbetena kan se lite olika ut men handlar om att du visar upp deras produkter.

Vill du bli en influenser på tiktok så är det första du ska göra att ladda ner Appen och registrera dig. Därefter kan du med fördel navigera runt på sidan för att lära dig hur den fungerar.

Följare är viktigt

Hur mycket tjänar man på tiktok då? Det är en fråga som inte är helt lätt att svara på. Det beror helt på vilken nisch du har valt och hur många följare du har. Om du ska tjäna pengar på tiktok måste du minst ha 10.000 följare men gärna runt miljonen. För att locka följare till sitt konto är det bra att undersöka vad din målgrupp vill se. Du behöver också vara aktiv och ladda upp minst några inlägg varje dag med kvalitativt innehåll.

Det finns influensers som har över 50 miljoner följare och de har lyckats med precis detta. De som har så många följare lever ofta på sina inkomster från tiktok. Det är viktigt att du visar att du uppskattar dina följare för att de ska vilja stanna kvar. Det gör du genom att svara på kommentarer och följa de konton du tycker ser intressanta ut. Att börja följa andra konto och kommentera deras inlägg kan också vara ett bra sätt att locka till sig fler följare.

Hur tjänar man pengar på tiktok steg-för-steg

När du har lyckats skrapa ihop tillräckligt många följare finns lite olika sätt att tjäna pengar på genom tiktok. Här är några exempel:

  • Det första är, precis som vi nämnde tidigare, att företag anlitar dig som influenser för att göra reklam för deras produkter. Företagen hoppas på så sätt locka fler kunder till sig och därmed öka sin försäljning.
  • Genom sponsrade inlägg på ditt konto kan det skapa innehåll för ett företags konto. Det betyder att du länkar dina följare till företagets konto.
  • Om du har ett varumärke kan du promota det på tiktok. Det är det enklaste sättet att få följare, alternativt att du skaffar följare först och sedan skapar produkter som de efterfrågar.
  • Det absolut enklaste sättet att tjäna pengar på tiktok är att bli en tiktok-konsult. Det betyder att du delar med dig av en viss kunskap som du har. Det kan vara allt från en matlagningskanal till en resekanal. Det behöver dock vara lite proffsigt och du behöver besitta kunskap som inte vanliga människor har. När du har gjort det kan du även bli anlitad för att föreläsa om ditt ämne.
  • Det kan absolut vara bra att hänga på trender för att skaffa sig följare men det kan också vara en god ide att skapa ett eget innehåll. Att sätta sin egen prägel på något istället för att haka på något som redan finns kan göra att det blir just du som skapar en ny trend.

Hur mycket tjänar man på tiktok 

Den frågan är inte lätt att svara på och det är väldigt individuellt hur mycket pengar du kan tjäna. Det beror som sagt på hur många följare du lyckas locka till dig. Det handlar också om hur många företag som är intresserad av att ha dig som ett led i att promota sina produkter. Det finns personer på tiktok som tjänar miljontals kronor men det finns även folk som tjänar lite extra pengar och gör det mer som en hobby.

Hashtags är ett sätt att locka till sig följare

Hashtags är ett väldigt bra sätt att hitta fler följare. Många utmaningar och trender på tiktok får olika hashtags. De som är intresserade av utmaningarna klickar ofta in sig på hashtagen som är kopplad till just den utmaningen de vill se mer av. Om du då har lagt till en hashtag på din video så kommer den att dyka upp i flödet. På så sätt får fler upp ögonen för ditt konto och kanske vill följa dig om innehållet på ditt konto lockar dem.

Dela gärna om du gillade inlägget

Betyg av läsare

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 21

Lämna en kommentar

ekonomitips.nu