Investera i Ethereum med hjälp av Avanza

Det är förmodligen få som inte har hört talas om kryptovalutor, framförallt i form av BitCoin. Är det inte tidningarna som skriver artiklar så är det nyhetsprogrammen som visar reportage om personer vilka blivit förmögna på att investera i olika kryptovalutor. Och du har sannolikt även stött på personer i din bekantskapskrets som antingen redan investerat eller i vart fall funderat på att investera i någon kryptovaluta.

Problemet med att investera i kryptovalutor är att det kan vara något komplicerat, i vart fall om du vill vara säker på att du inte blir lurad. Antalet webbplatser på Internet som uppger att de kan hantera din investering i kryptovalutor men som inte är något annat än rena bedrägerier är närmast oändligt. Är du inte mycket väl insatt i hur och var man kan bedriva säker handel med kryptovalutor blir du enkelt lurad.

Ett annat problem med handel i kryptovalutor är att handeln inte sker via de traditionella handelsplatserna vilket medför att du måste registrera dig på nya marknadsplatser och lära dig helt nya verktyg för att kunna hantera dina investeringar.

Enklast och Bäst!

4,9 på Trustpilot

Avanza

Enklast och Bäst!

4,9 på Trustpilot

  • Bäst för nybörjare
  • Investera i Kryptovalutor
  • Bästa digitalmäklaren 2021
  • "Superlånet" en unik möjlighet
Avanza
  • Bäst för nybörjare
  • Investera i Kryptovalutor
  • Bästa digitalmäklaren 2021
  • "Superlånet" en unik möjlighet

Enklast och Bäst!

4,9 på Trustpilot

Avanza


Avanza – räddaren i nöden för dig som vill investera i Bitcoin eller Ethereum

Ett antal nätmäklare har skapat produkter i syfte att förenkla handeln med kryptovalutor. En av dessa mäklare är Avanza, där du via certifikatet Ethereum XBT, kan handla med kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum. Enkelt förklarat är Ethereum XBT ett finansiellt instrument som följer värdeutvecklingen på Bitcoin och Ethereum. Istället för att handla direkt med Bitcoin eller Ethereum handlar du med certifikatet i princip på samma sätt som du handlar med aktier på Stockholmsbörsen. Ett certifikat underlättar avsevärt handeln med kryptovalutor för privatpersoner som inte har den kunskap som krävs för att handla direkt med kryptovalutor. En annan fördel med Ethereum XBT är att du hanterar din investering via en etablerad nätmäklare med bra rykte. Är du dessutom redan kund hos Avanza kan du snabbt och enkelt komma igång med dina investeringar i kryptovalutor. Är du inte redan kund hos Avanza är det något du blir snabbt och enkelt då Avanzas registreringsprocess är mycket enkel.

Kryptovalutan Ethereum Avanza
Att investera i Ethereum eller Bitcoin med Avanza är enkelt!

Välj att investera i kryptovalutor via etablerade nätmäklare

Kryptovalutor är en spännande investering och kan ge en mycket bra avkastning men du måste även vara beredd på att du kan förlora pengar på en investering i kryptovalutor. Detta gäller även om du väljer att investera i kryptovalutor via Ethereum XBT och Avanza. Att investeringen sker i form av ett certifikat skyddar inte investeringen om Bitcoin eller Ethereum skulle sjunka i värde. I en sådan situation sjunker även värdet på certifikatet. En fördel med en investering i ett certifikat hos Avanza är att investeringen är skyddad om Avanza skulle gå i konkurs. I en sådan situation träder det statliga investerarskyddet in och skyddar din investering. Det skyddet har du inte om du väljer att göra investeringarna via en mystisk webbplats och ett obskyrt företag någonstans på Internet. Det är därför alltid en god idé att göra sina investeringar, även investeringar i kryptovalutor, via etablerade banker och nätmäklare vilka omfattas av det statliga investerarskyddet.

Betyg av läsare

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 22

ekonomitips.nu