1. Ekonomitips
  2.  » 
  3. Investera
  4.  » Kryptovalutan Ethereum Avanza

Ethereum Avanza

Det Ă€r förmodligen fĂ„ som inte har hört talas om kryptovalutor, framförallt i form av BitCoin. Är det inte tidningarna som skriver artiklar sĂ„ Ă€r det nyhetsprogrammen som visar reportage om personer vilka blivit förmögna pĂ„ att investera i olika kryptovalutor. Och du har sannolikt Ă€ven stött pĂ„ personer i din bekantskapskrets som antingen redan investerat eller i vart fall funderat pĂ„ att investera i nĂ„gon kryptovaluta.

Problemet med att investera i kryptovalutor Ă€r att det kan vara nĂ„got komplicerat, i vart fall om du vill vara sĂ€ker pĂ„ att du inte blir lurad. Antalet webbplatser pĂ„ Internet som uppger att de kan hantera din investering i kryptovalutor men som inte Ă€r nĂ„got annat Ă€n rena bedrĂ€gerier Ă€r nĂ€rmast oĂ€ndligt. Är du inte mycket vĂ€l insatt i hur och var man kan bedriva sĂ€ker handel med kryptovalutor blir du enkelt lurad.

Ett annat problem med handel i kryptovalutor Àr att handeln inte sker via de traditionella handelsplatserna vilket medför att du mÄste registrera dig pÄ nya marknadsplatser och lÀra dig helt nya verktyg för att kunna hantera dina investeringar.

Ethereum Avanza

Avanza – rĂ€ddaren i nöden för dig som vill investera i Bitcoin eller Ethereum

Ett antal nĂ€tmĂ€klare har skapat produkter i syfte att förenkla handeln med kryptovalutor. En av dessa mĂ€klare Ă€r Avanza, dĂ€r du via certifikatet Ethereum XBT, kan handla med kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum. Enkelt förklarat Ă€r Ethereum XBT ett finansiellt instrument som följer vĂ€rdeutvecklingen pĂ„ Bitcoin och Ethereum. IstĂ€llet för att handla direkt med Bitcoin eller Ethereum handlar du med certifikatet i princip pĂ„ samma sĂ€tt som du handlar med aktier pĂ„ Stockholmsbörsen. Ett certifikat underlĂ€ttar avsevĂ€rt handeln med kryptovalutor för privatpersoner som inte har den kunskap som krĂ€vs för att handla direkt med kryptovalutor. En annan fördel med Ethereum XBT Ă€r att du hanterar din investering via en etablerad nĂ€tmĂ€klare med bra rykte. Är du dessutom redan kund hos Avanza kan du snabbt och enkelt komma igĂ„ng med dina investeringar i kryptovalutor. Är du inte redan kund hos Avanza Ă€r det nĂ„got du blir snabbt och enkelt dĂ„ Avanzas registreringsprocess Ă€r mycket enkel.

VÀlj att investera i kryptovalutor via etablerade nÀtmÀklare

Kryptovalutor Àr en spÀnnande investering och kan ge en mycket bra avkastning men du mÄste Àven vara beredd pÄ att du kan förlora pengar pÄ en investering i kryptovalutor. Detta gÀller Àven om du vÀljer att investera i kryptovalutor via Ethereum XBT och Avanza. Att investeringen sker i form av ett certifikat skyddar inte investeringen om Bitcoin eller Ethereum skulle sjunka i vÀrde. I en sÄdan situation sjunker Àven vÀrdet pÄ certifikatet. En fördel med en investering i ett certifikat hos Avanza Àr att investeringen Àr skyddad om Avanza skulle gÄ i konkurs. I en sÄdan situation trÀder det statliga investerarskyddet in och skyddar din investering. Det skyddet har du inte om du vÀljer att göra investeringarna via en mystisk webbplats och ett obskyrt företag nÄgonstans pÄ Internet. Det Àr dÀrför alltid en god idé att göra sina investeringar, Àven investeringar i kryptovalutor, via etablerade banker och nÀtmÀklare vilka omfattas av det statliga investerarskyddet.