Låna Pengar online

Möjligheten att låna pengar online är något som avsevärt har underlättat tillvaron. För inte alltför länge sedan var det i princip helt omöjligt att låna pengar online. Detta gällde även under lång tid efter det att Internet blev allmän egendom. I Internets barndom innehöll bankernas hemsidor på sin höjd ett kontaktformulär där man kunde fråga om ett möte med banken för att kunna låna pengar.

Att göra en ansökan om lån via nätet var helt uteslutet. Ville man låna pengar fick man prydligt bege sig till banken för att hämta blanketter vilka man därefter fyllde i för hand och lämnade in till banken. Ansåg banken att man var kreditvärdig blev man så småningom kallad till banken där en banktjänsteman eller kvinna med myndig stämma förklarade vilka villkor som gällde. Det är få personer, förutom möjligtvis en och annan banktjänsteman, som längtar tillbaka till denna tid.

Idag erbjuder de flesta svenska banker, kreditinstitut och andra långivare möjligheten att göra en komplett låneansökan online. Än bättre är emellertid de olika ”lånesajter” där det är möjligt att jämföra olika långivares villkor och även ansöka om lån hos flera långivare samtidigt. På de flesta av dessa lånesajter är det möjligt att med en enkel knapptryckning skicka in en låneansökan till mer än trettio olika banker och andra långivare. Som exempel på ett par av dessa lånesajter kan nämnas Lendo, Zmarta eller Compricer.

Låna pengar online
Låna pengar online 2021

Låna pengar online – snabbt och enkelt

Det finns många fördelar med att låna pengar online – det är dessutom något som både långivare och låntagare tjänar på. Även om man tar hänsyn till utvecklings- och driftkostnaderna för att hantera låneansökningar online, har långivarnas kostnader för att administrera och granska låneansökningar blivit betydligt lägre. Detta innebär att långivarna kan erbjuda dig bättre lånevillkor. Att ansöka om ett lån online är dessutom oerhört enkelt samtidigt som det går snabbt. När du gör din ansökan på nätet fyller du snabbt i dina personuppgifter och de övriga uppgifter som behövs. Vilka uppgifter som du behöver lämna beror framförallt på vilken typ av lån som du ansöker om. Du behöver inte heller vara särskilt van vid datorer för att göra din ansökan. Webbplatserna är mycket användarvänliga och de flesta personer som klarar av att starta en dator klarar även av att göra sin låneansökan online.

Du är den stora vinnaren på att det är möjligt att låna pengar online

Även om bankerna och andra långivare har dragit stora fördelar av möjligheten att ta emot låneansökningar online är det tveklöst som så att det är du, i din egenskap av låntagare, som är den stora vinnaren. Den automatiserade hanteringen av låneansökningar via Internet har lett till lägre kostnader vilket leder till lägre avgifter och generellt bättre villkor för dig som kund. Den största fördelen med att låna pengar online är emellertid möjligheten att ansöka om lån hos flera långivare samtidigt. Med endast en knapptryckning kan du skicka in din låneansökan till ett trettiotal olika långivare. Därefter återkommer långivarna med låneförslag där du kan välja det förslag som innehåller de bästa villkoren för just dig. Långivarna tvingas att konkurrera om din gunst vilket leder till att de erbjuder dig bättre villkor än om du hade ansökt hos en ensam långivare.

Låna pengar online till bostad, bil och en hel del annat

När väl det blev möjligt att låna pengar via nätet var det i princip endast möjligt att ansöka om mindre privatkrediter via Internet. Detta har helt förändrats, och idag är det till exempel även möjligt att ansöka om bostadslån online. Att ansöka om bostadslån via nätet är dessutom en mycket enkel process som inte är mer komplicerad än vad det är att ansöka om en privatkredit eller ett snabblån online. I princip är det möjligt att ansöka om samtliga typer av lån via Internet. Det har inte någon betydelse om det är fråga om bostadslån, privatlån, billån, husvagnslån, lån till båt, företagslån och så vidare – du kan göra din låneansökan online avseende samtliga dessa typer av lån.

Var man kan ansöka om lån online

Det finns ett mycket stort utbud av webbplatser där du kan ansöka om lån online. Problemet är snarast att välja vilken webbplats som du ska använda dig av när du ska ansöka om ditt lån. Du kan självfallet bege dig direkt till långivarnas egna webbplatser. Handelsbanken, SEB, Swedbank, Nordea, Skandia, SBAB och övriga etablerade aktörer, har alla egna webbplatser där du relativt snabbt och enkelt kan ansöka om ett lån. Problemet med att bege sig direkt till en långivares egen webbplats är att din ansökan endast kommer att skickas till just den långivaren. Gör du en ansökan på SEB:s webbplats är det endast SEB som kommer att ta emot din ansökan. Detta innebär att du inte kan dra nytta av konkurrensen mellan olika långivare och du får aldrig veta om det finns någon annan långivare som kan erbjuda dig bättre villkor. Att göra separata ansökningar via varje långivares webbplats innebär att du komplicerar livet i onödan. Det är dessutom inte något som hjälper din ansökan – tvärtom. Gör du separata ansökningar kommer varje långivare att begära en kreditupplysning på dig. Generellt gäller att flera kreditupplysningar medför en sämre kreditvärdighet vilket leder till att det blir svårare för dig att erhålla lån. Den bästa lösningen är istället att du beger dig till någon av de webbplatser där det är möjligt att såväl jämföra olika kreditgivare som att göra en låneansökan online vilken skickas till flera långivare samtidigt. När du använder dig av dessa webbplatser utnyttjar du konkurrensen mellan långivarna samtidigt som det endast tas en kreditupplysning vilket gynnar din kreditvärdighet. Det finns även webbplatser där det är möjligt att ansöka om lån online utan UC. De flesta av dessa brukar dock endast avse mindre lån i form av mikrolån, sms-lån, snabblån och liknande. Använder du dig av någon av de webbplatser där det är möjligt att jämföra olika långivare och göra din ansökan om lån online har du gjort vad du har kunnat för att få bästa möjliga villkor för ditt lån. Därefter återstår endast att vänta in de olika låneförslagen och välja det alternativ som passar bäst för just din situation.

Betyg av läsare

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Lämna en kommentar

ekonomitips.nu