Välj bäst låneförmedlare idag!

Låneförmedling är en bransch och område som de senaste åren blivit allt mer populärt och fördelarna för dig som låntagare är flera!

Exempel på låneförmedlare är Lendo och Zmarta. Eftersom antalet låneförmedlare växt markant kan det som konsument vara svårt att veta vilka låneförmedlare som är pålitliga och bra.

Ekonomitips.nu har sammanställt en lista över Sveriges bästa låneförmedlare baserat på oberoende kundomdömen från Trustpilot.

Till listan

Bästa låneförmedlaren för privatlån 2023

Sveriges bästa låneförmedlare för privatlån 2022
Sambla är enligt oberoende kundomdömen den starkaste låneförmedlaren just nu!
 • Med ett kundbetyg på 4,8 av 5 hos Trustpilot från 16346 oberoende kundomdömen rankas Sambla som Sveriges bästa låneförmedlare 2023
 • Sambla kan med hjälp av samarbete med 40 olika långivare, hjälpa dig att uppnå den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar
 • Ansök om ett privatlån utan säkerhet från 5 000 kronor upp till 600 000 kr
 • Krav: Minst 18 år. Fast inkomst från arbete eller pension (minst 8400 kr/månad). Betalningsanmärkning och svag kreditvärdighet utesluter inte möjligheten att få låna pengar.
 • Endast en kreditupplysning hos UC

Fler svenska låneförmedlare med höga betyg

Zmarta

Zmarta - en bra låneförmedlare

Lendo

Lendo - en bra låneförmedlare

Advisa

Advisa. enbra låneförmedlare
 • Trustpilot betyg på 4.7 av 5 från 3564 oberoende kundomdömen
 • Upp till 37 långivare för lägre ränta
 • Advisa har sedan 2011 hjälpt över 263 000 kunder att förbättra sina lån
Zmarta: 4.6 av 5 i trustpilot betyg!

till recension

Sambla

Sambla - en bra låneförmedlare

Jämför låneförmedlare när du ska låna privat

Låneförmedlarna som vi rekommenderar förmedlar privatlån även känt som blancolån. Genom samarbeten med flertalet långivare kan en låneförmedlare pressa ner räntan för ditt privatlån, och just därför kan du på ett smart sätt spara pengar. Värt att nämna är också att tjänsten är helt kostnadsfri för dig som ansöker och det följer inga krav på att du måste acceptera något av alternativen.

Enligt oss och många andra är den största fördelen (utöver lägre ränta) med att använda sig utav en låneförmedlare följande:

 • Trots flera lån alternativ hos flera långivare – endast en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen)

Hade du som privatperson vänt dig till olika långivare utfärdar samtliga kreditupplysningar på dig, vilket i sin tur har en direkt negativ inverkan på din kreditvärdighet. Genom att använda sig av en låneförmedlares tjänst kostnadsfritt riskerar du alltså inte detta.

Bästa låneförmedlare i Sverige – 2023

 1. Sambla – 4,8 av 5 enligt 16 346 omdömen
 2. Advisa – 4,7 av 5 enligt 3564 omdömen
 3. Lendo – 4,7 av 5 enligt 1667 omdömen
 4. Zmarta – 4,6 av 5 enligt 3462 omdömen

Antal långivare som prövar din ansökan om lån

Låneförmedlarna Zmarta, Advisa, Sambla och Lendo har alla samarbeten med minst 35 banker samt kreditgivare (där visserligen Sambla sticker ut med 40 långivare). Eftersom de har ett snarlikt utbud av långivare så skiljer sig inte tjänsterna allt för mycket mellan förmedlarna.

För att ge en bild av vilka potentiella långivare du kan få: Ikano Bank, Swedbank, ICA Banken och Marginalen Bank. Värt att nämna är att Advisa sticker ut med att vara den enda låneförmedlarna som har ett samarbete med banken Nordea.

Har du ansökt om lån? Alltid svar inom 24 timmar

Låneförmedlarna har för att ge dig en bättre service krav på sina långivare (banker och kreditinstitut) att återkomma med svar på din låneförfrågan inom 24 timmar. Vanligtvis får du dock svar betydligt fortare, ibland dröjer det så lite som någon timme eller två.

Ekonomitips.nu rekommendation är dock att du avvaktar 1 dygn så att du kan välja det mest fördelaktiga erbjudandet. Merparten av långivare ger dig möjlighet att via BankID signera låneavtalet, när du signerat avtalet betalas lånet ut redan efter 1-2 bankdagar.

Vanliga Frågor

ekonomitips.nu