Lendo – Låna hos Svergies Mest Populära Låneförmedlare

Lendo är en av Sveriges äldsta låneförmedlare och har funnits på marknaden sedan 2007. Ingen annan låneförmedlare i Sverige har förmedlat så många lån till privatpersoner som Lendo. Genom sitt omfattande samarbete med olika banker och andra långivare kan du via Lendo få upp till 35 olika låneerbjudanden. Du gör dessutom din låneansökan på endast ett par minuter.

Betyg av läsare

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 34

4,6 på Trustpilot

Lån upp till 600.000

Lendo

4,6 på Trustpilot

Lån upp till 600.000

  • Erbjudande från 35 långivare
  • Du får en ränta på 2,95% – 29,95%
  • Inkomstkrav på 8 333 kr/mån
Lendo
  • Erbjudande från 35 långivare
  • Du får en ränta på 2,95% – 29,95%
  • Inkomstkrav på 8 333 kr/mån

4,6 på Trustpilot

Lån upp till 600.000

Lendo
Lendo långivare
LENDO – LÅNA HOS SVERIGES MEST POPULÄRA LÅNEFÖRMEDLARE (2022)

Betyg av läsare

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 34


Enkel ansökan med möjlighet till många svar

Att ansöka om lån via Lendo är enkelt. Du anger vilket belopp som du vill låna och vilken återbetalningstid som du vill ha på ditt lån. Därefter skriver du in din e-postadress, ditt telefonnummer och ditt personnummer och svarar på ett par korta frågor. Det är allt som krävs, och när det är gjort kan du enkelt skicka in ansökan till Lendo som vidarebefordrar din ansökan till sina samarbetspartners.

Svar inom 24 timmar

Redan inom ett par minuter från det att du skickat in din ansökan kommer du att få de första svaren och senast inom 24 timmar kommer du att ha fått svar från samtliga långivare som är beredda att erbjuda dig ett lån. När du har fått ett låneerbjudande har du trettio dagar på dig att acceptera lånet. Du kan därför gå igenom de olika förslagen i lugn och ro och välja det förslag som du tycker har de bästa villkoren.

Helt gratis att ansöka om lån

Att ansöka om lån via Lendo är helt kostnadsfritt. Det gäller även om du blir beviljad och accepterar ett lån från någon av Lendos samarbetspartners. Lendo tar aldrig betalt från dig som låntagare för att du använder dig av Lendos tjänster.

Du kan låna mellan 10 000 kronor och 600 000 kronor

När du ansöker om privatlån hos Lendo kan du låna från 10 000 kronor till 600 000 kronor. I samband med att du gör din ansökan anger du vilken återbetalningstid som du vill ha på lånet och du kan välja mellan allt från ett år till femton år för att betala tillbaka ditt lån.

Vilket lånebelopp som du beviljas beror på din privatekonomi och din återbetalningsförmåga. En god tumregeln när du ansöker om lån via Lendo är att du inte ska ansöka om lån som överstiger 90 procent av din årsinkomst.

Lånet på ditt konto inom 1-5 dagar

När du har beviljats ditt lån har du som regel pengarna på ditt konto inom en till fem dagar. Hur många dagar som det tar beror på vilken långivare du valt. Generellt gäller att långivaren betalar ut pengarna till ditt bankkonto inom 1-5 dagar från det att långivaren har fått tillbaka ett undertecknat skuldebrev från dig.

Vill du påskynda utbetalning bör du välja en långivare som accepterar BankID vilket medför att du kan underteckna skuldebrevet digitalt via en länk online. Ett annat alternativ är att du väljer en bank eller annan långivare med kontor där du är bosatt. På så sätt kan du bege dig till långivarens kontor och skriva under skuldebrevet på plats vilket innebär att du vinner ett par dagars handläggningstid.

Vad krävs för att du ska kunna ansöka om lån via Lendo?

Kraven för att låna pengar hos Lendo skiljer sig något åt beroende på hur mycket pengar som du vill låna. Vill du låna upp till 30 000 kronor måste du ha fyllt 18 år, vara folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år, vara skuldfri från Kronofogdemyndigheten sedan minst sex månader samt ha en fast inkomst från arbete eller pension och en sammanlagd årsinkomst om minst 110 000 kronor.

Ska du ansöka om lån som understiger 30 000 kronor är kraven desamma som ovan men det är tillräckligt att du har en årsinkomst om minst 100 000 kronor och du behöver inte ha en fast inkomst. Du kan beviljas lån även om du endast jobbar extra, har ett vikariat eller är provanställd.

Få erbjudande från upp till 35 långivare

Lendo är den låneförmedlare som samarbetar med flest banker och andra långivare – inte mindre än 35 stycken! Det innebär att när du ansöker om lån via Lendo kan du få svar från upp till 35 olika långivare. Det är dock sällsynt att man får så många förslag, vissa långivare har specialiserat sig på lån av en viss storlek eller en viss typ av kunder.

De långivare som Lendo för tillfället samarbetar med vad avser privatlån utgörs av Avida Finans, Balanzia , BigBank, Collector Bank, Credento, Euroloan, Forex Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lån & Spar bank, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo , Nystart Finans, Nordax , Resurs Bank, Re:member , Santander, SEB, SevenDay Bank, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken, Wasa Kredit, Aasa, TF Bank, Credway, Thorn Privatlån, BRAbank, GoodCash, Instabank och Lendify.

Endast en kreditupplysning

När du ansöker om lån via Lendo görs endast en enda kreditupplysning. Även om din låneansökan skickas vidare till 35 långivare och du får flera låneerbjudanden registreras endast en enda kreditupplysning i ditt namn. När du ansöker om lån via Lendo behöver du därför inte vara orolig för att det ska registreras flera kreditupplysningar, något som riskerar att försämra din kreditvärdighet.

Även företag kan ansöka om lån hos Lendo

Driver du ett företag finns det särskilda möjligheter för ditt företag att ansöka om lån via Lendo. Detta gäller oavsett om verksamheten drivs i form av en enskild firma, ett aktiebolag, ett handelsbolag eller ett kommanditbolag. Samtliga dessa företagsformer kan ansöka om lån via Lendo och de kan låna från 50 000 kronor upp till 2 000 000 kronor.

Även för företag är det helt gratis att ansöka om låna via Lendo.

Vanliga frågor och svar

Här följer svaren på några av de vanligaste frågorna som vi får angående att låna pengar via Lendo.

Lånar jag pengarna av Lendo?

Nej du lånar inte några pengar av Lendo när du gjort din ansökan via Lendos webbplats. Lendo är en låneförmedlare som skickar vidare din ansökan till sina samarbetspartners vilka består av 35 banker och andra långivare. När du accepterar ett låneerbjudande skriver du under ett skuldebrev från den långivare som har erbjudit dig ett lån.

Kostar det något att använda sig av Lendo för att ansöka om lån?

Nej, det är helt gratis att ansöka om lån via Lendo. Inte ens om du blir beviljad ett lån behöver du betala något till Lendo för att du använt dig av dess tjänster. Lendos affärsmodell är baserad på att de får ersättning från sina samarbetspartners, det vill säga långivarna, och inte från låntagarna.

Hur mycket pengar kan jag låna?

Som privatperson kan du låna från 10 000 kronor upp till 600 000 kronor. Ett företag kan låna från 50 000 kronor upp till 2 000 000 kronor.

Hur lång tid tar det innan jag får mitt lån?

Du får samtliga låneerbjudanden senast inom 24 timmar från det att du gjorde din ansökan. När du därefter accepterar ett låneerbjudanden måste du skriva under ett skuldebrev från långivaren. När långivaren har fått det undertecknade skuldebrevet tar det mellan 1-5 dagar innan pengarna finns på ditt konto.

Vad får jag använda mitt lån till?

Det är du som bestämmer vad du vill göra med ditt lån. När du ansöker om lån via Lendo får du inte några frågor om vad du avser att använda pengarna till. Du kan således använda pengarna för att till exempel köpa en bil eller en båt, renovera bostaden, åka på semester eller vad du nu vill göra med dina pengar.

Är det enkelt att få lån via Lendo?

När du ansöker om lån via Lendo sker en kreditprövning. Dina möjligheter att bli beviljad ett lån beror helt och hållet på din ekonomiska situation, framförallt din återbetalningsförmåga.

Din låneansökan skickas dock till flera långivare och desto fler långivare som erhåller din ansökan desto större är möjligheten att någon av långivarna är beredd att låna ut pengar till dig.

Är det möjligt att ansöka om lån via Lendo om jag har en betalningsanmärkning eller en skuld hos Kronofogdemyndigheten?

Har du en skuld hos Kronofogdemyndigheten kan du inte ansöka om lån via Lendo.
Har du en betalningsanmärkning kan du ansökan om lån upp till 150 000 kronor om följande fyra förutsättningar är uppfyllda:

– Du är minst 18 år
– Du är folkbokförd i Sverige sedan minst ett år
– Du har en årsinkomst på minst 120 000 kronor
– Du är skuldfri hos Kronofogdemyndigheten sedan 6 månader

Att du kan ansöka om lån innebär emellertid inte att du automatiskt blir beviljad ett lån. Långivarna gör fortfarande en kreditprövning av dig och bedömer din återbetalningsförmåga, och det är denna bedömning som är avgörande för om du beviljas ett lån.

ekonomitips.nu