Sambla

Sambla är ett låneförmedlarbolag som grundades 2014. Företaget hjälper dig att hitta erbjudanden från olika långivare när du ansöker om privatlån, blancolån eller när du vill samla dina redan befintliga lån och krediter. Sambla har kontor i Stockholm, Lund, Oslo och Helsingfors och har redan hjälpt många nöjda kunder att jämföra deras lån. Så om du är intresserad av att ta ett lån eller vill veta mer om verksamheten inför framtiden? Då ska du fortsätta läsa.

Låna med Sambla

Sambla - en bra låneförmedlare
Zmarta: 4.6 av 5 i trustpilot betyg!

till recension

Varför ska du välja Sambla?

För många kan ett banklån vara enda alternativet när du behöver köpa bil eller renovera din bostad. Oavsett vad du behöver låna pengar till vill du givetvis ha de bästa villkoren och bästa räntan. Då är Sambla en riktigt bra hjälp på vägen.

Samblas tjänster är kostnadsfria och garanterar inga extra kostnader, eller någon bindningstid. Dessutom är de extremt noga med kundens trygghet, därför används krypterad data och signering med BankID. Den tryggaste inloggningsmetoden. Något som är riktigt bra för företagets kunder när det kommer till säkerheten med att använda deras tjänster.

Sambla är ett av de största låneförmedlarna som finns just nu i Sverige med bäst betyg från många nöjda kunder. Låneförmedlingen samarbetar med 40 olika banker.

Det är väldigt positivt att Sambla jobbar med så många banker. Då utbudet blir betydligt större än hos en mindre låneförmedlare. Större banker väljer oftast inte mindre företag att samarbeta med då de inte lönar sig för dem. Det är inte en större faktor. Dock något som kan vara bra att tänka på när och om du ska välja att ta hjälp av låneförmedlare.

Fördelarna med att välja Sambla som låneförmedlare

Att göra dina låneansökningar via Sambla har många fördelar.

 • Snabbt svar: Du får alltid svar inom 24 timmar och kan då i lugn och ro jämföra dina erbjudanden.
 • Ej bindande: När du ansöker binder du dig inte till något, utan först när du signerat avtal med en av långivarna.
 • Lägre ränta: När du får rätta hjälpen att ställa långivare mot varandra är det lättare att se den bästa räntan.
 • Endast en kreditupplysning: Eftersom Sambla sköter jobbet med att leta reda på långivare slipper du gå igenom flera kreditupplysningar och slipper då få sämre kreditvärdighet.
 • Tryggt och säkert: Eftersom ditt lån sker med BankID och med krypterad data är du i trygga händer.
 • Personlig service: Du kan vara säker på att få relevant information från Sambla eftersom de har höga krav på både kunskap och utbildning när det gäller sin personal.

Bli kund hos Sambla

På Sambla kan du ansöka om lån till cirka 40 olika banker och långivare med endast en kreditupplysning hos UC. Genom alla dessa olika långivare kan du enkelt jämföra och välja det som passar dig och din situation bäst. För att bli kund hos Sambla och kunna ansöka på deras hemsida finns det vissa kriterier som du måste uppfylla.

 • Du är minst 18 år gammal.
 • Inget skuldsaldo hos kronofogden under de senaste sex månaderna.
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka.
 • Månadsinkomst på minst 8 400 kronor.

Sambla samla lån och sänk din månadskostnad

När du samlar dina avbetalningar och lån får du en större överblick. Dessutom får du bättre ränta och fördelaktigare villkor med hjälp av Sambla. Vilket i sin tur gör att du snabbare blir skuldfri.

Att låna pengar för att du ska spara pengar kan låta konstigt, men att samla sina krediter och lån kan spara dig flera tusenlappar i månaden. Eftersom du då bara betalar en ränta. Givetvis beror det på hur mycket lån och krediter du har, hur mycket du sparar.

Förbättra din kreditvärdighet genom att samla dina lån

En stor fördel med att samla dina lån och krediter är också att du får en högre kreditvärdighet. Dina uppgifter om lån uppdateras månadsvis och de syns i dina gamla krediter sen. Mindre antal lån leder till ökad kreditvärdighet.

En annan viktig sak att tänka på är att varje gång du jämför långivare på egen hand så görs en kreditupplysning för varje ansökning. Det påverkar din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Därför är det bättre att ansöka kostnadsfritt via Sambla som istället innebär endast en kreditupplysning. Då får du istället erbjudanden från de banker med bäst förmåner och ränta just för dig.

Jämför privatlån hos Sambla

Sambla hjälper dig att hitta rätt bank för dina lån oavsett vad du vill låna pengar till. Med Sambla kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor på någon av de 40 tal olika bankerna. Ett privatlån kan du använda till flera olika saker men de vanligaste anledningarna att ansöka om lånet brukar vara renovering av ditt hem, kontantinsats till bostad, resor eller annan konsumtion. Det är också relativt vanligt att låna pengar till nya fordon som till exempel en ny bil eller båt.

Sambla är väldigt måna om sina kunder och har därför gjort en lista för när de tycker ett privatlån är lämpligt eller när det bör undvikas.

Situationer där det är bra ta privatlån

 • Samla krediter och lån
 • Renovera hemma
 • Lån till bil
 • Starta företag

Situationer där du bör undvika ta privatlån

 • Betala räkningar
 • Shopping

Tips för att få ett lån med låg ränta

Villkoren och räntan på dina lån sätts alltid individuellt. Här spelar till exempel anställningsform stor roll. Har du en tillsvidare anställning och god ekonomisk historia är det betydligt lättare att få bra lån erbjudande än om du är anställd eller arbetslös.

Det finns flera saker du kan göra för att få ett lån med så låg ränta som möjligt.

 1. Avsluta onödiga abonnemang och krediter som du inte längre använder.
 2. Samla dina befintliga lån
 3. Ta hjälp av en medlåntagare med bättre ekonomiska förutsättningar
 4. Använd låneförmedlare

Att gå igenom en låneförmedlare som Sambla har många fördelar. Eftersom du själv slipper gå igenom alla bankernas olika erbjudanden och räntor.

Förutsatt att du har det som krävs för att få ett lån så kan du med hjälp av Sambla jämföra de bästa lån alternativet för dig på ett enkelt sätt. Sambla AB är dessutom rankade som nummer ett bland de 30 bästa företagen inom finansiella tjänster på Trustpilot.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Om du har skuldsaldo hos Kronofogden är din kreditvärdighet låg. Men om du har betalat av din skuld och har kvitto på att skulden är betald kan det hjälpa eftersom en betalningsanmärkning är kvar tre år efter den är slutbetald i Kronofogdens register.

Det finns vissa långivare som istället väljer att utgå från din nuvarande ekonomiska situation och kan bevilja ett lån beroende på hur nya skulderna är hos Kronofogden. För en del banker räcker det med att inga nya skulder tillkommit under de senaste sex månaderna. Sambla har flera samarbetspartners som går efter dessa kriterier om du i övrigt har en bra ekonomi.

Dessutom kan du ansöka om lån med en medlåntagare om du inte kan få igenom ett lån på egen hand. Det är då viktigt att medlåntagaren har en stabil inkomst och helst är utan betalningsanmärkning. Tänk också på om du har stora skulder hos Kronofogden är det bättre du betalar det innan du ansöker om lån. Paradoxalt kan det också just vara ett lån som hjälper dig betala skulderna till Kronofogden.

Snabblån – Det farliga snabba lånet

Lån av denna typ brukar oftast ha låga belopp, men väldigt hög ränta. Dessutom är kraven oftast små eller obefintliga på låntagaren.

Många gånger krävs det inte ens någon kreditupplysning och pengarna kommer snabbt in på kontot. Lånen blir ofta extremt dyra om du inte betalar igen lånet i tid. Den typ av lån bör alltid undvikas. Något som även Sambla är noga med att ta upp på sin sida.

ekonomitips.nu