1. Ekonomitips
  2.  » 
  3. Spara
  4.  » Spara pengar genom rĂ€tt mobilabonnemang

Spara pengar pÄ att vÀlja rÀtt mobilabonnemang

Numera har mer eller mindre varenda svensk Ă„tminstone ett mobilabonnemang. Skillnaden mellan dagens mobilabonnemang Ă€r ofta begrĂ€nsad till vilket nĂ€t som anvĂ€nds och hur mycket data som ingĂ„r. ÄndĂ„ skiljer sig priserna Ă„t relativt mycket. HĂ€r kan det finnas pengar att spara! Fler och fler mobiloperatörer har lanserats pĂ„ den svenska marknaden under senare Ă„r. Vissa helt utan eget nĂ€t, sĂ„ kallade virtuella mobiloperatörer. Den ökade mĂ€ngden av mobiloperatörer har hjĂ€lpt till att höja konkurrensen och dĂ€rmed pressa ner priserna. Starkt bidragande till detta Ă€r de sĂ„ kallade lĂ„gprisoperatörerna.
spara pengar pÄ att vÀlja rÀtt mobilabonnemang

LÄgprisoperatörer

De mest kÀnda lÄgprisoperatörerna idag Àr antagligen Hallon, Vimla och Comviq. Till skillnad frÄn Telia, Telenor och Tele2 sÀljer de inte sina mobilabonnemang i den fysiska handeln. Fokus Àr istÀllet pÄ att sÀlja mobilabonnemangen online och pÄ sÀtt spara i lokal- och personalkostnader. Inte sÀllan erbjuder de Àven en begrÀnsad support vilket i sin tur ocksÄ sparar pÄ kostnaderna. De lÀgre kostnaderna gör att de kan erbjuda betydligt billigare mobilabonnemang Àn mÄnga av sina konkurrenter.

SÄ Àr du bekvÀm med att lÀgga din bestÀllning pÄ nÀtet och inte behöver tillgÄng till telefonsupport kan det finnas mycket pengar att spara. Speciellt om du idag sitter pÄ ett mobilabonnemang frÄn exempelvis Telia.

Missa inte erbjudanden eller kampanjer

En annan sak som Àr gemensam för mÄnga av lÄgprisoperatörerna Àr att de högljutt marknadsför diverse erbjudanden och kampanjer. Detta Àr frÀmst för att locka till sig nya kunder. Missa dÀrför inte att jÀmföra olika mobilabonnemang och aktuella erbjudanden innan du tecknar ditt nya mobilabonnemang.

Olika typer av rabatter

Genom att byta till en lÄgprisoperatör kan det som sagt finnas möjlighet att spara mycket pengar. Glöm heller inte att kolla om du Àr berÀttigad till nÄgon form av rabatt hos din nya mobiloperatör.

Seniorrabatt

Flera mobiloperatörer erbjuder mobilabonnemang för pensionÀrer. Dessa mobilabonnemang Àr rabatterade och du behöver inte nödvÀndigtvis vara pensionÀr för att kunna erhÄlla rabatten. I mÄnga fall rÀcker det att du Àr över 55 Är vilket gjort att vissa mobiloperatörer kallar dessa mobilabonnemang för seniorabonnemang.

Studentrabatt

Är du en student? DĂ„ kan det finnas extra anledningar till att försöka spara pĂ„ pengarna. NĂ€stan alla mobiloperatörer erbjuder nĂ„gon form av studentrabatt. I vissa fall kan det vara lite mer komplicerat att fĂ„ denna rabatt men det Ă€r oftast vĂ€rt att kolla vad som gĂ€ller hos din mobiloperatör.

Familjerabatt

Vissa mobiloperatörer, inte minst Telenor, marknadsför sÄ kallade familjeabonnemang. Med ett familjeabonnemang delar du och din familj pÄ data och allt samlas pÄ en faktura. Det kan lÄta smidigt men behöver inte nödvÀndigtvis vara billigare Àn separata abonnemang.

SÄ sitter du idag med höga mobilrÀkningar rekommenderar vi dig att kolla vilka alternativ, erbjudanden och rabatter som finns tillgÀngliga för dig!