Ekonomitips.nu » Spara pengar genom rÀtt mobilabonnemang

Spara pengar pÄ att vÀlja rÀtt mobilabonnemang

Numera har mer eller mindre varenda svensk Ă„tminstone ett mobilabonnemang. Skillnaden mellan dagens mobilabonnemang Ă€r ofta begrĂ€nsad till vilket nĂ€t som anvĂ€nds och hur mycket data som ingĂ„r. ÄndĂ„ skiljer sig priserna Ă„t relativt mycket. HĂ€r kan det finnas pengar att spara! Fler och fler mobiloperatörer har lanserats pĂ„ den svenska marknaden under senare Ă„r. Vissa helt utan eget nĂ€t, sĂ„ kallade virtuella mobiloperatörer. Den ökade mĂ€ngden av mobiloperatörer har hjĂ€lpt till att höja konkurrensen och dĂ€rmed pressa ner priserna. Starkt bidragande till detta Ă€r de sĂ„ kallade lĂ„gprisoperatörerna.

Spara pengar pÄ att vÀlja rÀtt mobilabonnemang

LÄgprisoperatörer

De mest kĂ€nda lĂ„gprisoperatörerna idag Ă€r antagligen HallonVimla och Comviq. Till skillnad frĂ„n Telia, Telenor och Tele2 sĂ€ljer de inte sina mobilabonnemang i den fysiska handeln. Fokus Ă€r istĂ€llet pĂ„ att sĂ€lja mobilabonnemangen online och pĂ„ sĂ€tt spara i lokal- och personalkostnader. Inte sĂ€llan erbjuder de Ă€ven en begrĂ€nsad support vilket i sin tur ocksĂ„ sparar pĂ„ kostnaderna. De lĂ€gre kostnaderna gör att de kan erbjuda betydligt billigare mobilabonnemang Ă€n mĂ„nga av sina konkurrenter.

SÄ Àr du bekvÀm med att lÀgga din bestÀllning pÄ nÀtet och inte behöver tillgÄng till telefonsupport kan det finnas mycket pengar att spara. Speciellt om du idag sitter pÄ ett mobilabonnemang frÄn exempelvis Telia.

Missa inte erbjudanden eller kampanjer

En annan sak som Àr gemensam för mÄnga av lÄgprisoperatörerna Àr att de högljutt marknadsför diverse erbjudanden och kampanjer. Detta Àr frÀmst för att locka till sig nya kunder. Missa dÀrför inte att jÀmföra olika mobilabonnemang och aktuella erbjudanden innan du tecknar ditt nya mobilabonnemang.

Olika typer av rabatter

Genom att byta till en lÄgprisoperatör kan det som sagt finnas möjlighet att spara mycket pengar. Glöm heller inte att kolla om du Àr berÀttigad till nÄgon form av rabatt hos din nya mobiloperatör.

Seniorrabatt

Flera mobiloperatörer erbjuder mobilabonnemang för pensionĂ€rer. Dessa mobilabonnemang Ă€r rabatterade och du behöver inte nödvĂ€ndigtvis vara pensionĂ€r för att kunna erhĂ„lla rabatten. I mĂ„nga fall rĂ€cker det att du Ă€r över 55 Ă„r vilket gjort att vissa mobiloperatörer kallar dessa mobilabonnemang för seniorabonnemang.

Studentrabatt

Är du en student? DĂ„ kan det finnas extra anledningar till att försöka spara pĂ„ pengarna. NĂ€stan alla mobiloperatörer erbjuder nĂ„gon form av studentrabatt. I vissa fall kan det vara lite mer komplicerat att fĂ„ denna rabatt men det Ă€r oftast vĂ€rt att kolla vad som gĂ€ller hos din mobiloperatör.

Familjerabatt

Vissa mobiloperatörer, inte minst Telenor, marknadsför sĂ„ kallade familjeabonnemang. Med ett familjeabonnemang delar du och din familj pĂ„ data och allt samlas pĂ„ en faktura. Det kan lĂ„ta smidigt men behöver inte nödvĂ€ndigtvis vara billigare Ă€n separata abonnemang.

SÄ sitter du idag med höga mobilrÀkningar rekommenderar vi dig att kolla vilka alternativ, erbjudanden och rabatter som finns tillgÀngliga för dig!

Betyg av lÀsare

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

LĂ€mna en kommentar