Konsumera

Spara pengar på att välja rätt mobilabonnemang

Publicerad:

Redaktör:Frans Lindqvist

Numera har mer eller mindre varenda svensk åtminstone ett mobilabonnemang. Skillnaden mellan dagens mobilabonnemang är ofta begränsad till vilket nät som används och hur mycket data som ingår. Ändå skiljer sig priserna åt relativt mycket. Här kan det finnas pengar att spara! Fler och fler mobiloperatörer har lanserats på den svenska marknaden under senare år. Vissa helt utan eget nät, så kallade virtuella mobiloperatörer. Den ökade mängden av mobiloperatörer har hjälpt till att höja konkurrensen och därmed pressa ner priserna. Starkt bidragande till detta är de så kallade lågprisoperatörerna.

Spara pengar på att välja rätt mobilabonnemang
Spara pengar genom rätt mobilabonnemang

Lågprisoperatörer

De mest kända lågprisoperatörerna idag är antagligen HallonVimla och Comviq. Till skillnad från Telia, Telenor och Tele2 säljer de inte sina mobilabonnemang i den fysiska handeln. Fokus är istället på att sälja mobilabonnemangen online och på sätt spara i lokal- och personalkostnader. Inte sällan erbjuder de även en begränsad support vilket i sin tur också sparar på kostnaderna. De lägre kostnaderna gör att de kan erbjuda betydligt billigare mobilabonnemang än många av sina konkurrenter.

Så är du bekväm med att lägga din beställning på nätet och inte behöver tillgång till telefonsupport kan det finnas mycket pengar att spara. Speciellt om du idag sitter på ett mobilabonnemang från exempelvis Telia.

Missa inte erbjudanden eller kampanjer

En annan sak som är gemensam för många av lågprisoperatörerna är att de högljutt marknadsför diverse erbjudanden och kampanjer. Detta är främst för att locka till sig nya kunder. Missa därför inte att jämföra olika mobilabonnemang och aktuella erbjudanden innan du tecknar ditt nya mobilabonnemang.

Olika typer av rabatter

Genom att byta till en lågprisoperatör kan det som sagt finnas möjlighet att spara mycket pengar. Glöm heller inte att kolla om du är berättigad till någon form av rabatt hos din nya mobiloperatör.

Seniorrabatt

Flera mobiloperatörer erbjuder mobilabonnemang för pensionärer. Dessa mobilabonnemang är rabatterade och du behöver inte nödvändigtvis vara pensionär för att kunna erhålla rabatten. I många fall räcker det att du är över 55 år vilket gjort att vissa mobiloperatörer kallar dessa mobilabonnemang för seniorabonnemang.

Studentrabatt

Är du en student? Då kan det finnas extra anledningar till att försöka spara på pengarna. Nästan alla mobiloperatörer erbjuder någon form av studentrabatt. I vissa fall kan det vara lite mer komplicerat att få denna rabatt men det är oftast värt att kolla vad som gäller hos din mobiloperatör.

Familjerabatt

Vissa mobiloperatörer, inte minst Telenor, marknadsför så kallade familjeabonnemang. Med ett familjeabonnemang delar du och din familj på data och allt samlas på en faktura. Det kan låta smidigt men behöver inte nödvändigtvis vara billigare än separata abonnemang.

Så sitter du idag med höga mobilräkningar rekommenderar vi dig att kolla vilka alternativ, erbjudanden och rabatter som finns tillgängliga för dig!

Betyg av läsare

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Lämna en kommentar

ekonomitips.nu