Tjäna pengar snabbt

Har du hamnat i ekonomisk knipa och inte vill låna pengar för att komma ur knipan måste du vara kreativ och hitta sätt hur du kan tjäna pengar snabbt. I denna artikel kommer du att få ett antal tips om vad du exempelvis kan göra för att snabbt tjäna pengar online, och med snabbt avses att du får betalt redan samma dag eller inom ett par dagar.

Tänk på att det egentligen endast är fantasin som sätter stopp för hur du kan tjäna pengar. Det finns alltid möjligheter att tjäna pengar men ofta gäller det att tänka “utanför boxen”. Berätta även för familjen och dina vänner att du är i akut behov av pengar, det är inte ovanligt att det är någon i din omgivning som kommer med en bra idé hur du snabbt kan tjäna pengar.

Tjäna pengar snabbt
Tjäna pengar snabbt 2021, går det?

1. Sälj saker på Blocket

Har du saker som du inte behöver kan du sälja dessa snabbt och enkelt på Blocket. Det enda du behöver göra är att ta ett par fotografier och skriva en kort text, därefter är det bara att lägga in annonsen på Blocket och kort därefter är annonsen “live”. Säljer du något som det är stor efterfrågan på och dessutom till ett bra pris kan du genomföra försäljningen och få betalt redan samma dag.

2. Bli gatuartist

Behärskar du ett instrument, har en bra sångröst eller har någon annan artistisk talang kan du uppträda som gatuartist. Det är bara att lägga fram mössan på marken och sätta igång ditt uppträdande, och blir det uppskattat kommer publiken att lägga pengar i din mössa. Och vem vet, det kanske leder längre än så? Även Ed Sheeran började som en enkel gatuartist och idag behöver han sannolikt inte bekymra sig alltför mycket om sin privatekonomi.

3. Hyr ut din bostad eller en del av din bostad på Airbnb

Airbnb är en ypperlig möjlighet för dig att kunna tjäna extra pengar på ditt boende. Du kan hyra ut såväl hela din bostad som endast ett rum. Du tjänar självfallet mer om du hyr ut hela din bostad än om du endast hyr ut en del av bostaden. Processen för att kunna hyra ut via Airbnb är enkel och går snabbt. Tänk dock på att kontrollera om det krävs tillstånd för uthyrning vilket ofta är fallet om du bor i hyres- eller bostadsrätt.

4. Sök jobb som barnvakt

Det finns alltid föräldrar som är i akut och desperat behov av en barnvakt för sina telningar. Att hitta barnvakter är ett gissel för de flesta föräldrar. Hör med din omgivning om det är någon som känner föräldrar som behöver barnvakt och du kommer med största sannolikhet att snabbt få ett par namn på ett par desperata föräldrar.

5. Delta i undersökningar på Internet

Via Internet är det möjligt att hitta uppdrag där du kan tjäna pengar genom att delta i olika undersökningar. Som exempel på sådana undersökningar kan nämnas enkätundersökningar där du svarar på frågor om dina inköpsvanor eller var du skulle vilja åka på semester. Dessa undersökningar kan du hantera från din egen dator och vissa företag betalar ut ersättningen relativt omgående via PayPal varför du snabbt kan få betalt.

Några avslutande rader om regler

Tänk på att i princip alla aktiviteter som innebär att du tjänar pengar medför att du måste betala skatt, i vart fall om ersättningen uppgår till ett visst belopp. Kontrollera därför med Skatteverket vilka regler som gäller för just den aktivitet som du tänker ägna dig åt. Det är även vanligt att det krävs olika typer av tillstånd för att utföra vissa aktiviteter. Som exempel är det inte ovanligt att det i vissa kommuner krävs tillstånd för att agera som gatuartist eller att det krävs tillstånd från hyresvärden eller bostadsrättsföreningen för att hyra ut vissa typer av bostäder. Kontrollera därför vilka regler som gäller för just din aktivitet där du bor och gör detta innan du sätter igång din aktivitet. I annat fall riskerar dina försök att tjäna pengar snabbt att orsaka dig onödiga bekymmer.

Betyg av läsare

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 3

1 svar på ”Tjäna pengar snabbt”

  1. Tack för inlägget, tar till mig det där med råd nummer 5, att delta i undersökningar på internet för att tjäna pengar snabbt var en bra idé! Har redan börjat leta runt, tack igen Frans!

    Svara

Lämna en kommentar

ekonomitips.nu