Allmänt

Tjäna pengar på spel

Publicerad:

Redaktör:Frans Lindqvist

Det finns många mobilspel på marknaden och majoriteten av dem tjänar pengar på att du spelar dem. Antingen får de in pengar genom reklam eller genom att spelare betalar för att få särskilda förmåner i spelet. Det du får i gengäld är ett roligt spel som underhåller dig.

Dock finns det spel som erbjuder mer än så. De betalar dig en liten del av inkomsterna när du spelar, i form av pengar. I följande text kommer vi att guida dig i hur du gör för att tjäna pengar på spel:

  • Hur går det till när du ska spela spel och tjäna pengar?
  • Vilka spel kan du tjäna pengar på?
  • Varningar angående att tjäna pengar på spel.

Hur du kan tjäna pengar på spel mobilt

Varför du kan tjäna pengar på vissa spel är för att speltillverkarna får in så pass stora inkomster och betalar dig en del av det. Det är faktiskt så att de tjänar mer pengar på att locka till sig spelare med en liten ersättning. Det är för att det innebär att spelarna är mer lojala, lockar till sig fler spelare, samt att de spenderar mer tid på spelet än de annars skulle gjort.

Lönerna brukar däremot i vissa fall kunna vara svåra att ta ut, så speltillverkarna får ofta behålla pengarna själva trots allt. Men om du ändå redan spelar mycket mobilspel och har ett spelintresse så är en sådan lön en utmärkt bonus. Om du är någorlunda aktiv kan du få ut omkring 100 – 300 kronor i månaden.

Du får pengarna antingen genom att du provar spel som ännu inte är klara eller genom att du engagerar dig i ett redan färdigt spel och lägger mycket tid på det. Du får ofta också stora bonusar genom att rekrytera nya spelare eller genom att registrera dig på olika appar och spelsidor.

Det är genom att samla poäng eller mindre summor pengar som du kan spara ihop ett saldo. Det saldot kan du sedan begära utbetalning för i form av olika betalningsmetoder. Det kan handla om allt ifrån presentkort som blir skickade till din mejladress, till PayPal som sätter in pengarna på ditt konto.

tjäna pengar på mobilspel
tjäna pengar på mobilspel du med!

Exempel på var du kan tjäna pengar på mobilspel

Nu undrar du säkert hur du ska hitta spelen som betalar. Du hittar dem genom att söka på App Store, Google Play eller motsvarande appbutik. Det finns en rad olika alternativ på marknaden och nedan listar vi några av dem. De är bland de populäraste och mest fördelaktiga, men det finns även många, många fler där ute som du kan prova på.

Appgreedy – en rolig och enkel app

På Appgreedy kan du tjäna pengar genom att titta på videor, genomföra undersökningar, ge feedback, prova nya appar och spel, och genom att spela färdiga spel. De erbjuder ett stort utbud på spel och möjligheter till att tjäna pengar, och dessutom är Appgreedy mycket enkel att använda.

Du kan via Appgreedy få utbetalningar via PayPal, Bitcoin, Western Union eller presentkort av olika slag. Du kan även göra ett utdrag redan från tre dollar, vilket är en låg gräns.

Swagbucks – en känd app i vilken du kan tjäna pengar på spel

Ett annat alternativ är Swagbucks som redan har över 15 miljoner användare. Den är därför en av de största apparna i vilken du kan tjäna pengar, få presentkort eller få rabatter av olika slag. Du kan i Swagbucks till exempel spela gratis spel, kolla på videor, fylla i undersökningar, ge feedback, och så vidare.

Swagbucks har ingen utbetalningsgräns, vilket betyder att du kan göra ett utdrag när du vill oavsett vilken summa du tjänat ihop. Du kan till exempel få pengarna via PayPal eller presentkort på Amazon.

Mistplay – en app med ett stort spelutbud

Om du bara vill spela spel är Mistplay det bästa alternativet. De har ett stort utbud på gratis mobilspel i vilka du kan tjäna poäng som sedan konverteras till Visa Prepaid eller Steam credits. Du kan även spela mot eller med medspelare, vilket kan vara extra roligt. Dessutom kan du vinna priser och pengar av olika slag i deras veckodragning.

Mistplay betalar inga stora summor, men du kan få ut ett par presentkort som är värda fem dollar i månaden. Du kan tyvärr inte få ut pengar via PayPal ännu.

Mypoints – en sida med historia

Mypoints är en mindre sida men som erbjuder spel och andra aktiviteter i vilka du kan tjäna pengar. Sidan har även varit aktiv sedan 1996, så den har en lång historia och kan därför anses vara tillförlitlig.

På Mypoints är utbetalningsgränsen 25 dollar. Men du får en registreringsbonus på 10 dollar när du tjänat 20 dollar. Därför har du stor chans att nå den utan större problem. Du får sedan pengarna via PayPal, Visa Prepaid eller ett presentkort.

Play and Win – en app med frågesport för den kunnige

Nästa spelapp vi vill berätta om är Play and Win, i vilken du kan vinna priser genom att svara på frågor inom olika kategorier. Du kan spela nya spel varje timme och spelen innehåller oftast omkring 50 frågor. Några av kategorierna är:

  • Historia
  • Geografi
  • Sport
  • Teknik

Gränsen för utbetalningar är 100 dollar, så du måste vara mycket aktiv och tålmodig innan du får dina pengar. Dock är det trevligt att få en sådan stor summa på en gång, snarare än många små.

Playtest Cloud – tjäna pengar på att testa spel

Vårt sista tips är Playtest Cloud, vilket är ett utmärkt sätt att tjäna pengar om du gillar att prova på nya och ofärdiga spel som inte kommit ut ännu. På Playtest Cloud får du provspela ett spel och ge feedback som spelutvecklare av olika slag sedan får använda sig av. Du får till exempel ge dina åsikter om spelet laggar mycket, om det är roligt eller tråkigt, eller om du anser att spelet ser bra ut i form av färgval eller design.

Ibland får du spela i cirka 15 minuter och ibland kan du behöva spela ett par timmar om dagen i flera dagar. På ett kort uppdrag kan du tjäna ungefär 80 kr medan du på ett längre kan tjäna mycket mer. Du får reda på exakt hur mycket betalt du kommer att få redan innan du accepterar uppdraget.

Du kan också räkna med att få inbjudningar till att prova nya spel i genomsnitt varannan vecka. Betalningarna sker sedan via PayPal, men eftersom att belöningarna är relativt stora så finns det ingen utbetalningsgräns.

Tips och varningar om att tjäna pengar på spel

Till sist vill vi även ge några tips och varningar om att tjäna pengar på mobilspel eller andra spel. Den första är att kolla upp appen eller sidan innan du använder den, då vissa av dem är otryggare än andra. De kan nämligen behålla dina vinstpengar eller göra det omöjligt för dig att ta ut dem. Ett riktmärke du kan förhålla dig till är att hålla utkik efter PayPal, presentkort eller checkar som är trygga betalningsmetoder.

Du ska aldrig behöva lämna ut din bankinformation. Vi vill också tipsa om att prova på max två eller tre appar eller sidor åt gången. Annars finns risken att du inte hinner lägga tillräckligt mycket tid på varje och därför inte når upp till utbetalningsgränsen.

En sista varning, som samspelar med tipset ovan, är att vissa appar eller sidor ogiltigförklarar eller tar bort ditt saldo om du är inaktiv under olika långa perioder. Men så länge du läser igenom vilka regler och villkor som gäller och är aktiv, så ska du se att det går utmärkt att tjäna pengar på spel. För att inte tala om hur roligt det är. Lycka till!

Betyg av läsare

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 28

Lämna en kommentar

ekonomitips.nu