Låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden

De flesta av oss behöver någon gång, eller några gånger under vår livstid låna pengar, även de med aktiv skuld hos kronofogden. Det kan röra sig om allt från mindre konsumtionslån på några tusenlappar till att låna betydligt större belopp för att köpa en bostad. Den personliga ekonomin är som livet i övrigt – det går upp och ner och vad avser ekonomin innebär det att kassan ibland behöver fyllas på med lite hjälp utifrån. Det gäller framför allt i samband med inköp av olika kapitalvaror som till exempel bilar, möbler och andra mer eller mindre kostsamma saker som vi inte kan vara utan. Det är få av oss som har tillräckligt med pengar sparade för att vi kontant ska kunna köpa en bil eller en finare soffgrupp. 

Om det är få av oss som har tillräckligt med pengar för att köpa en soffgrupp är det än färre av oss som har tillräckligt med pengar för att kunna köpa en bostad och betala kontant. I vart fall om bostaden ligger i någon av storstadsregionerna. De flesta som vill köpa en bostad är beroende av lån för att kunna realisera sin bostadsdröm. Det är få personer som har ett par miljoner tillgängliga på banken för att kunna användas till ett kontantköp av en bostad. 

En god ekonomi är oftast en förutsättning för att kunna låna pengar

En förutsättning för att du ska kunna beviljas ett lån från någon av de etablerade bankerna eller de andra kreditinstituten är att du har en god ekonomi. De företag som lånar ut pengar är enligt lag skyldiga att göra en analys av din ekonomiska situation för att kontrollera att du kan betala tillbaka lånet. Leder beräkningarna till att det finns risk för att du inte kan betala tillbaka lånet får kreditföretaget inte bevilja det lån som du har ansökt om. Skulle kreditföretaget betala ut ett lån till en person som inte uppfyller de krav som ställs på återbetalningsförmåga gör sig företaget skyldig till ett lagbrott. 

De flesta banker och kreditföretag går emellertid längre än så och begär bland annat in en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån.  En kreditupplysning visar inte endast hur mycket pengar som du har tjänat under de senaste åren. Den visar även om du har några betalningsanmärkningar och om du har några aktiva skulder hos Kronofogdemyndigheten. Med aktiva skulder hos Kronofogdemyndigheten avses att du har en fastställd skuld som lämnats in till Kronofogdemyndigheten för indrivning, det vill säga att kronofogden kan begära utmätning i din lön och annan egendom eller andra åtgärder för att skulden ska betalas. 

Låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden
Ja det går att låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden!

Låna pengar när du har skulder hos Kronofogdemyndigheten

Att låna pengar när du har skulder hos Kronofogdemyndigheten kan vara en komplicerad uppgift. De flesta större banker och kreditföretag nekar lån och andra krediter till den som har en aktiv skuld hos kronofogden. Ofta är det inte ens tillräckligt att du har betalt tillbaka skulden till kronofogden. Har du haft en aktiv skuld under de tre senaste åren har du som regel en betalningsanmärkning vilket gör det svårt för dig att beviljas ett lån. 

Att det är svårt att beviljas lån innebär emellertid inte att det är omöjligt. Det finns lösningar på det mesta i livet, så även vad avser möjligheten att få lån trots att du har skulder. Det finns dessutom ett par olika lösningar och vi kommer att gå igenom ett par av dessa i det följande. 

Låna pengar med kreditupplysning

Marknaden för konsumentkrediter har fullständigt exploderat och du är inte längre hänvisad till bankerna och andra traditionella långivare. Idag finns det ett mycket stort utbud och problemet är snarast att hitta rätt i den djungel av olika långivare som finns på marknaden. 

Vissa av dessa långivare är specialiserade på att låna ut pengar till de som har skulder hos Kronofogdemyndigheten. När du ansöker om lån hos en av dessa långivare finns det inte någon anledning att du försöker att dölja din skuld hos kronofogden. Långivaren kommer att ta en kreditupplysning på dig och av denna framgår att du har en skuld och hur mycket som den uppgår till. Därefter gör långivaren en särskild analys av din situation för att bedöma din återbetalningsförmåga och vilken risk som långivaren tar om du beviljas ett lån. Visar beräkningarna att du kan betala tillbaka lånet trots att du har en aktiv skuld hos kronofogden är det fullt möjligt att din låneansökan kommer att beviljas. 

Låna pengar utan kreditupplysning

Ett ytterligare alternativ är att du ansöker om lån hos en långivare som inte kommer att ta en kreditupplysning på dig. Det finns ett antal långivare som beviljar lån utan att ta någon kreditupplysning. Emellertid avser dessa lån oftast mindre belopp på kanske en eller ett par tusen kronor. Du kan därför inte använda dig av denna typ av lån om du behöver låna större belopp, till exempel för att köpa en bil eller en bostad.  

Priset för att låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden

Den bästa lösningen när du ska låna pengar är att inte ha vare sig några aktiva skulder eller tidigare skulder hos kronofogden. Då blir det enklare för dig att beviljas lån och du får även bättre villkor. Att beviljas lån när du har skulder hos kronofogden har ett pris i form av sämre villkor, framför allt i form av högre ränta och även högre avgifter. Det är även möjligt att du måste finna någon som är beredd att gå i borgen för dig och ditt lån för att det ska beviljas. Det är det pris som du tvingas att betala när du ska låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogdemyndigheten. 

Betyg av läsare

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Lämna en kommentar

ekonomitips.nu